Ας γνωριστούμε καλύτερα!

Επιτρέψτε μου σε λίγα λεπτά να σας πω δύο λόγια για εμένα.

Γεννήθηκα στην Αθήνα το 1976 και μεγάλωσα μεταξύ του Φοίνικα και της Ερμούπολης της Σύρου. Είμαι παντρεμένος με την Μαίρη Σκλάβου, με την οποία έχουμε αποκτήσει έναν γιο, τον Δημήτρη, μαθητή Γυμνασίου. Ήμουν μαθητής του Ιδιωτικού Δημοτικού Σχολείου Αγ. Γεώργιος (Φρερ), του 1ου Γυμνασίου Σύρου και του 1ου ΓΕΛ Σύρου, πέρασα στο ΤΕΙ Χαλκίδας στη Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών, αλλά τελικά  σπούδασα πληροφορική στο Λονδίνο όπου ολοκλήρωσα και τις μεταπτυχιακές μου σπουδές (MSc) στα δίκτυα Η/Υ.

Yποψήφιος Δήμαρχος Σύρου-Ερμούπολης Αλέξανδρος Αθανασίου - Αναγέννησί μας
Αλέξης Αθανασίου

Αλέξης Αθανασίου

Επικεφαλής συνδυασμού "Αναγέννησί μας"

Επέστρεψα στο νησί μας το 2002 όπου ξεκίνησα να εργάζομαι ως ελεύθερος επαγγελματίας και ως εξωτερικός συνεργάτης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην Ερμούπολη. Από το 2007 είμαι πιστοποιημένος εκπαιδευτής ενηλίκων στην πληροφορική και έχω διδάξει στο ΔΙΕΚ Σύρου, σε διάφορα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης και στο Ινστιτούτο Επιμόρφωσης Δημόσιας Διοίκησης.

Από το 2006 εργάζομαι ως Μηχανικός Πληροφορικής στο Τμήμα Πληροφορικής της πρώην κρατικής Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου, μετέπειτα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου, στην Σύρο. Γνωρίζω άριστα την αγγλική και πολύ καλά τη γαλλική γλώσσα.

Το 2006 αποφάσισα ν’ ασχοληθώ με τα κοινά του νησιού και έθεσα υποψηφιότητα με το συνδυασμό «Ενωτική Πορεία» του τέως Δημάρχου κ. Τζώρτζη Μακρυωνίτη στον πρώην Δήμο Ποσειδωνίας. Στο πλαίσιο της τότε δημοτικής θητείας, προσέφερα υπηρεσίες σε διάφορες επιτροπές του Δήμου, συνέβαλα στην ένταξη σημαντικών έργων σε επιχειρησιακά προγράμματα, ενώ την πρώτη διετία (2007-2008) ήμουν αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου.

Τη διετία (2009-2010), οι συνάδελφοί μου με εξέλεξαν Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ενώ για το 2010 ήμουν πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού του Δήμου και μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΤΕΔΚ Κυκλάδων.

Στις εκλογές του 2014, μετά από διετή προετοιμασία -από το 2012 – εξελέγην με τη δημοτική παράταξη «Η Σύρος που αξίζουμε» της οποίας είμαι ιδρυτικό μέλος, διατελώντας Αντιδήμαρχος Διοικητικών Υπηρεσιών έως το 2017, και από το δεύτερο μισό του 2017 εκτέλεσα χρέη Αντιδημάρχου Οικονομικών Υπηρεσιών, Προέδρου της Οικονομικής Επιτροπής του Δήμου και μέλους στην Φιλόπτωχο Εταιρεία Ερμουπόλεως. Επίσης, για όλη τη δημοτική θητεία 2014-2019, διετέλεσα αναπληρωτής του Δημάρχου, πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Ονοματοθεσιών, πρόεδρος σε διάφορες επιτροπές του Δημοτικού Συμβουλίου, μέλος της Γενικής Συνέλευσης της ΠΕΔ Νοτίου Αιγαίου, πρόεδρος του Κληροδοτήματος Δον Ιωάννου Στεφάνου και Χωρικός Αντιδήμαρχος Δ.Ε. Ποσειδωνίας με Δήμαρχο τον Γιώργο Μαραγκό, μέχρι τις 31/08/2019.

Από την 01/09/2019 έως σήμερα είμαι Δημοτικός Σύμβουλος της Μείζονος Μειοψηφίας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης με συνεχή συμμετοχή στην Οικονομική Επιτροπή του Δήμου, ταμίας στο Ισιδώρειο Ορφανοτροφείο Αρρένων Ερμουπόλεως και μέλος της Επιτροπής Ισότητας των δύο φύλων μέχρι τον Φεβρουάριο του 2023.

Το Φεβρουάριο του 2022 εξελέγην επικεφαλής της Μείζονος Μειοψηφίας και τον Φεβρουάριο του 2023 ιδρύσαμε όλοι μαζί την δημοτική παράταξη «Αναγέννησί μας», η οποία θα διεκδικήσει τις προσεχείς δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου 2023.

Αλέξης Αθανασίου

Γνωρίστε τους Υποψήφιους Δημοτικούς Συμβούλους

Η σύνθεση του ψηφοδελτίου μας, επιβεβαιώνει τη δυναμική του Συνδυασμού μας, ο οποίος αποτελείται από έναν σταθερό κορμό από έμπειρα στελέχη της αυτοδιοίκησης, ταυτόχρονα όμως διευρύνει αδιάκοπα το στελεχιακό του δυναμικό, με στόχο ένα πολυσυλλεκτικό, πιο αποτελεσματικό, ακόμη πιο ποιοτικό και ισχυρό ψηφοδέλτιο.

ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Κασουνιός)

ΒΟΥΤΣΙΝΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ (Κασουνιός)

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου
ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΑΡΓΥΡΟΣ ΠΕΤΡΟΣ

Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Βάρης
ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως
ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΦΙΛΙΠΠΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

Υποψήφιος Κοινοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Κοινότητας Ερμούπολης