Δελτίο Τύπου για την Εκδημία του Μακαριστού Καθολικού Επισκόπου πρώην Σύρου, Φραγκίσκου Παπαμανώλη.

Δελτίο Τύπου για την Εκδημία του Μακαριστού Καθολικού Επισκόπου πρώην Σύρου, Φραγκίσκου Παπαμανώλη.

Με οδύνη πληροφορηθήκαμε πως σήμερα, Δευτέρα 2/10/2023, πέρασε στην αιωνιότητα ο Μακαριστός Καθολικός Επίσκοπος  πρώην Σύρου, Θήρας και Αποστολικός Τοποτηρητής Κρήτης, Φραγκίσκος Παπαμανώλης, ένας σπουδαίος Ιεράρχης της Καθολικής Εκκλησίας.   

Μια εξόχως χαρισματική προσωπικότητα, η οποία διακόνησε την Τοπική Καθολική Εκκλησία με αγάπη, πραότητα, ενωτική διάθεση, συνεχές ενδιαφέρον, έργο και φροντίδα για όλο τον κόσμο. Η απλότητά και η γαλήνια προσέγγισή του, άγγιζε πάντα τις καρδιές όλων μας, ενώ ο λόγος του για όλα τα θέματα, μας επιβεβαίωνε αδιαλείπτως, πως ήταν πραγματικά  ένας χαρισματικός «εργάτης» στον Αμπελώνα του Κυρίου.

Ο κ. Αλέξανδρος Αθανασίου,  επικεφαλής και υποψήφιος Δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης,  το σύνολο των υποψηφίων δημοτικών και κοινοτικών συμβούλων, όπως επίσης και όλα τα μέλη και υποστηρικτές του συνδυασμού «Αναγέννησί μας», εκφράζουν τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του.

Από σήμερα, ο Παράδεισος είναι πλουσιότερος και η Προσευχή όλων μας, συνοδεύει και συντροφεύει τον αγαπητό μας Πατέρα στην ανάπαυση της ψυχής του.

Ο Μακαριστός Καθολικός Επίσκοπος πρώην Σύρου, Φραγκίσκος Παπαμανώλης, στη φετινή Ευλογία των Αγίων Ελαίων στον Ιερό Ναό Ευαγγελίστριας Ερμουπόλεως, τη Μεγάλη Τετάρτη, 12/04/2023.