ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΘΩΜΑΗ

ΜΕΝΔΡΙΝΟΥ ΘΩΜΑΗ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου

Η Θωμαή Μενδρινού, 36 ετών γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Σύρο.

Είναι απόφοιτη της σχολής Οικονομίας Διοίκησης στο τμήμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης, με κατεύθυνση «Ανάπτυξη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης», στο Α.Τ.Ε.Ι Καλαμάτας.

Εργάστηκε ως ασκούμενη στην Τοπική Ένωση Δήμων και Κοινοτήτων Νομού Κυκλάδων.

Συμμετείχε στις δημοτικές εκλογές του 2014, όπου εξελέγη δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό «Η Σύρος που αξίζουμε». Έως το 2015 διετέλεσε πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας και έκτοτε ανέλαβε τα καθήκοντα της Αντιδημάρχου Πολιτισμού και της προέδρου της Δημοτικής Επιτροπής Πολιτισμού.

Επί θητείας της και έπειτα από αλλεπάλληλες προσπάθειες εγκρίθηκε από το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών η δημιουργία του Κέντρου Εκπαίδευσης για το Περιβάλλον και για την Αειφορία Σύρου Ερμούπολης, προσφέροντας μέσω του κέντρου, γνώσεις σε χιλιάδες μαθητές του νησιού και σχολεία τα οποία ταξιδεύουν στη Σύρο για να το επισκεφτούν, αυξάνοντας τον μαθητικό τουρισμό.

Δημιούργησε με μια ομάδα αξιόλογων εικαστικών το Παιδικό Εικαστικό Εργαστήρι του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης όπως και το Φεστιβάλ Ρεμπέτικου σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τα οποία πραγματοποιούνται μέχρι σήμερα.

Μαζί με τους συνεργάτες της κατέθεσε πρόταση για την δημιουργία του Ψηφιακού Μουσείου Μάρκου Βαμβακάρη, εξασφαλίζοντας 200.000 από το ΕΣΠΑ για την δημιουργία του στον μεσαιωνικό οικισμό της Άνω Σύρου.

Αγκάλιασε την Φιλαρμονική του Δήμου Σύρου Ερμούπολης διασφαλίζοντας την λειτουργία της σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Διαφήμισε μέσω του έγκαιρης δημοσίευσης του πολιτιστικού προγράμματος του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης τη Σύρο σε ΜΜΕ της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Καθιέρωσε το «πολιτισμός 12 μήνες τον χρόνο στο νησί της Σύρου», δημιουργώντας το Χριστουγεννιάτικο πολιτιστικό Πρόγραμμα και ενισχύοντας το Συριανό Καρναβάλι ”Γεώργιος Σουρής” σε μια προσπάθεια επιμήκυνσης της τουριστικής περιόδου.

Στήριξε μέσω εκδηλώσεων οικονομικά το Κληροδότημα Δον. Ιωάννου Στεφάνου και πολλές δομές του νησιού.

Πραγματοποίησε συνεργασίες με την Εθνική Πινακοθήκη, την Κρατική Ορχήστρα Αθηνών και την Εθνική Λυρική Σκηνή.

Συνέβαλε καθοριστικά στην συντήρηση του Θεάτρου Απόλλων και του Πνευματικού Κέντρου Άνω Σύρου.

Σήμερα εργάζεται ως συντονίστρια ενεργειών κατάρτισης για το Νότιο Αιγαίο, υλοποιώντας επιδοτούμενα προγράμματα κατάρτισης για εργαζομένους και ανέργους σε συνεργασία με το Οικονομικό Επιμελητήριο της Ελλάδος, το Ινστιτούτο Συνδέσμου Τουριστικών Επιχειρήσεων, τη ΔΥΠΑ, το Επιμελητήριο Κυκλάδων, τον Οργανισμό Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος, την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, το Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, το Σύνδεσμο Επιχειρήσεων πληροφορικής & Επικοινωνιών Ελλάδας, το Σύνδεσμο Βιομηχανιών Αττικής-Πειραιώς, κ.α.

Συμμετέχει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ως υποψήφια Δημοτική  Σύμβουλος  της Δημοτικής Ενότητας  Άνω Σύρου, με το Συνδυασμό “Αναγέννησί μας”, με υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου- Ερμούπολης τον Αλέξη Αθανασίου!

Ιδιωτική Υπαλληλος, Δημοτική Σύμβουλος

Δημοτική Ενότητα Άνω Σύρου

περισσότεροι υποψήφιοι...

ΚΟΥΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

ΚΟΥΚΗΣ ΕΥΘΥΜΙΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως
ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΟΦΙΑ

ΡΟΥΣΣΟΥ ΣΟΦΙΑ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως
ΣΑΓΚΙΝΕΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ (Μέμης)

ΣΑΓΚΙΝΕΤΟΣ ΔΟΜΕΝΙΚΟΣ (Μέμης)

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Άνω Σύρου
ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

ΣΤΡΟΓΓΥΛΗΣ ΚΟΜΝΗΝΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως