ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

ΚΟΣΜΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως

Ο Δημήτρης Κοσμάς, γεννήθηκε το 1960 στην Ερμούπολη της Σύρου.

Τελείωσε τις Γυμνασιακές του σπουδές αποφοιτώντας το 1978 από το 1ο Γυμνάσιο Σύρου (Αρρένων) και την ίδια χρονιά εισήχθη μετά από πανελλαδικές εξετάσεις στη Σχολή Βασικού Προσωπικού Διοικητικών Υπαλλήλων ΕΛ-ΤΑ.

Αποφοίτησε επιτυχώς το έτος 1979 και τοποθετήθηκε στη θέση του Προϊσταμένου-διαχειριστή στο Κατάστημα ΕΛ-ΤΑ  Ίου το έτος 1980, όπου και παρέμεινε για 1 ½ χρόνο.

Υπηρέτησε στο Σώμα Διαβιβάσεων του Στρατού ξηράς για 22 μήνες και αμέσως μετά την αποστράτευσή του τοποθετήθηκε στο Κατάστημα ΕΛ-ΤΑ Μήλου στη θέση του Προϊσταμένου-Διαχειριστή. Παρέμεινε σ΄ αυτή τη θέση για 2 έτη και το 1986 μετατέθηκε στο Κεντρικό Κατάστημα Σύρου όπου τοποθετήθηκε στη  θέση του Κεντρικού Διαχειριστή μέχρι το έτος 1992.

Από το 1992 έως το 2008 κατείχε τη θέση του Προϊσταμένου Συναλλαγής – Διαχείρισης. Το  Φεβρουάριο του 2008 επιλέχθηκε στη θέση του Διευθυντή στο Κ. Κατάστημα ΕΛΤΑ Σύρου και αυτή του Διευθυντή των Καταστημάτων ΕΛ-ΤΑ στο Νομό Κυκλάδων.

Σε όλη τη σταδιοδρομία του παρακολούθησε από κοντά όλες τις εξελίξεις που είχαν σχέση με την προώθηση του επαγγέλματός του, παρακολουθώντας  σεμινάρια συναλλάγματος – Λογιστικής – πώλησης και προώθησης προϊόντων – χρηματοοικονομικών προϊόντων – MARKETING – χρήσης Η/Υ και γενικότερα ελάμβανε άμεση γνώση όλων των  νέων προϊόντων που αναπτύσσονταν στην επιχειρηματική αγορά.

Μετά από σαράντα χρόνια εργασίας, το Δεκέμβριο του 2020, συνταξιοδοτήθηκε.

Είναι παντρεμένος με την Αικατερίνη Μαστραντωνάκη και πατέρας 2 παιδιών, της Ευαγγελίας, που είναι πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Αθηνών στο τμήμα Γαλλικής Φιλολογίας και του Ανάργυρου, Φυσικοθεραπευτή με πτυχίο των ΤΕΙ Πάτρας, Τμήματος Φυσικοθεραπείας.

Έχει διατελέσει μέλος

  • του Δ. Σ. του Σωματείου Ταχυδρομικών Ν. Κυκλάδων, με 12ετή θητεία στη θέση του Προέδρου και αυτή του Γεν. Γραμματέα.
  • της Εκτελεστικής Επιτροπής  του Εργατικού Κέντρου Κυκλάδων, καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση στις διεξαχθείσες Πανκυκλαδικές εκλογές το έτος 2007.
  • του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ι. Ναού Αγίου Γεωργίου Ερμουπόλεως Σύρου, στις θέσεις του Γεν. Γραμματέα και Ταμία (μέχρι σήμερα)
  • της Ελεγκτικής Επιτροπής στο Σωματείο Φιλοπτώχου Εταιρείας «Άγιος Παντελεήμων»
  • του Μητροπολιτικού Συμβουλίου, μέχρι σήμερα
  • του Αθλητικού Ομίλου «ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ» στο τμήμα καλαθοσφαίρισης, στη θέση του Αντιπροέδρου (μέχρι σήμερα)
  • Του Σωματείου «ΛΕΣΗ ΕΛΛΑΣ» στη θέση του Γ. Γραμματέα και Προέδρου (μέχρι σήμερα)
  • Του Σωματείου «Μουσείο Ναυτικής Παράδοσης Σύρου» στη θέση του Γ. Γραμματέα (μέχρι σήμερα)
  • Το έτος 2000 έγινε μέλος στον Ρ. Ο. Ερμουπόλεως Σύρου. Τις χρονικές περιόδους 2003-2004, 2004-2005 και 2005-2006 υπηρέτησε στη θέση του Γραμματέα του Ομίλου. Την περίοδο 2008-2009 κατέλαβε τη θέση του Προέδρου και την περίοδο 2011-2012 αυτή του Βοηθού Διοικητή της 2470 Περ. Δ.Ρ.

Στις εκλογές του 2014, εκλέχθηκε Δημοτικός Σύμβουλος και μέχρι το 2019 διετέλεσε Πρόεδρος στο Δημοτικό Λιμενικό Ταμείο Σύρου.

Το έτος 2019 εκλέχθηκε εκ νέου Δημοτικός Σύμβουλος.

Συμμετέχει στις Αυτοδιοικητικές Εκλογές της 8ης Οκτωβρίου 2023, ως υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος της Δημοτικής Ενότητας  Ερμουπόλεως, με το Συνδυασμό “Αναγέννησί μας”, με υποψήφιο Δήμαρχο Σύρου- Ερμούπολης τον Αλέξη Αθανασίου!

Τέως Διευθυντής ΕΛ.ΤΑ. Σύρου, Δημοτικός Σύμβουλος

Δημοτική Ενότητα Ερμουπόλεως

περισσότεροι υποψήφιοι...

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

ΒΑΜΒΑΚΑΡΗΣ ΠΕΤΡΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ποσειδωνίας
ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

ΚΤΙΣΤΑΚΗ ΣΤΑΥΡΟΥΛΑ

Υποψήφια Δημοτική Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως
ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

ΣΚΕΥΟΦΥΛΑΞ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως
ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΦΩΣΚΟΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος Δημοτικής Ενότητας Ερμουπόλεως