Συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μέγα Γιαλού και το Συνδυασμό “Αναγέννησι μας”

Συνάντηση με τον Πολιτιστικό Σύλλογο Φίλων Μέγα Γιαλού και το Συνδυασμό “Αναγέννησι μας”

Με μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του “Πολιτιστικού Συλλόγου Φίλων Μέγα Γιαλού” και επιχειρηματίες, συναντήθηκαν ο  υποψήφιος δήμαρχος Σύρου- Ερμούπολης κ. Αλέξανδρος Αθανασίου και υποψήφιοι – υποψήφιες του συνδυασμού “ Αναγέννησί μας”, τη Δευτέρα 18/09/2023.

Πραγματοποιήθηκε ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική συζήτηση γύρω από  διαχρονικά αιτήματα και προβλήματα  της περιοχής, τα οποία απασχολούν τόσο τους μόνιμους κατοίκους αλλά και τους πάρα πολλούς επισκέπτες- τουρίστες κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου.

Βασικός στόχος- μεταξύ πολλών άλλων- η δημιουργία μικρής κεντρικής πλατείας- σε οικόπεδο που ήδη έχει παραχωρηθεί από ιδιώτη- ως σημείου αναφοράς για το παραθαλάσσιο χωριό του Μέγα Γιαλού, η σωστή οδική σήμανση κομβικών χώρων και σημείων της περιοχής και η κατασκευή πεζοδρομίου κατά μήκος του παραλιακού μετώπου, όπως επίσης και ο αναγκαίος καθαρισμός ρεμάτων σε συνεργασία με την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου.

Τέλος, η βελτίωση και η σωστή συντήρηση των υφιστάμενων υποδομών αλλά και η δημιουργία νέων, απετέλεσε κομβικό σημείο της συζήτησης, καθώς η συγκεκριμένη περιοχή, συγκεντρώνει διαρκώς αυξανόμενο αριθμό μόνιμων κατοίκων, τουριστών και επισκεπτών,  γεγονός που καθιστά υπεύθυνους κάθε αρχή και εμπλεκόμενο φορέα για την ασφαλή διαμονή τους.

Ευχαριστούμε θερμά το εστιατόριο “Ταλαράς” για την ευγενική φιλοξενία της συνάντησης.